Veckobrev vecka 49

Hej!
Nu är det inte långt kvar på denna termin och vi nöter på för att bli klara med så mycket som möjligt innan vi får njuta av jullov, god mat och (förhoppningsvis) lite snö! I nästa vecka lägger vi ut sista veckobrevet för denna termin.

Under veckan har vi arbetat med följande:
Matematik – år 5 har fortsätt att arbeta med bråk, vi omvandlar, förkortar och räknar för fulla muggar. Några elever från år 6 har genomfört det muntliga nationella provet inom matematiken.

Svenska – nu har så gott som alla elever haft sina redovisningar och de gör det på ett fantastiskt sätt och visar stort mod och växer på ett positivt sätt i dessa situationer. Det är fantastiskt att se de genomföra det så bra när de är så nervösa innan! ”Publiken” får efter redovisningarna ge ”two stars and one wish” vilket ger eleverna omedelbar feedback.

Tema – Arbetet fortskrider och vi börjar mentalt förbereda oss för att arrangera en ”Företagsmässa”.

Engelska vi fortsätter att arbeta med glosor, grammatik och massor med talövningar för att bli bekväma i att prata engelska med andra. Vi är nu igång med ”English table” i matsalen. Vi har även arbetat med att översätta engelska texter till svenska,

SO – I denna vecka har några elever redovisat sina arbeten inom vikingatiden och fortsätter med det i nästa vecka parallellt med arbetet kring stormaktstiden.

NO Inom NO är det fortfarande kroppen inom biologin och vi kommer att hinna genomföra lite laborationer i nästa vecka. Under nästa termin kommer vi att fokusera mer på teknik, fysik och kemi. Vi kommer även att arbeta med vissa områden inom biologin.

Elevens Val – Grupp 1 har ni haft sina egna genomgångar i matematiken. Det har varit väldigt kul att få ta del av elevernas egna planeringar och uppgifter. Grupp 1 kommer att i nästa vecka önska inför nästa område som vi hinner börja med innan lovet.
Grupp 2 har startat fördjupning i svenskan och eleverna har fått önska delar ur läroplanen som de vill arbeta vidare med.

Bilden – Eleverna har fått arbeta med ”kalla” färger och de har målat vinterbilder.

IdrottenVi har börjat arbeta med det centrala innehåller rörelser och dans i takt och rytm till musik, och kommer att göra det ett par lektioner till. Vi ska även prova på olika lagspel och dess regler, teknik, anpassa och variera kraft och rörelser till aktiviteten etc. Vi har börjat med handbollen.

Slöjd – Arbetet med pallarna fortsätter.

Musik – Eleverna har redovisat sina olika musikstilar som de har arbetat med. Och de har även börjat redovisa olika digitala verktyg för musikskapande och i det arbetet har de även fått skapa ett litet musikstycke.

Nationella prov år 6

https://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.254463!/brev_vardnadshavare_ak6_2017-2018-tryckpdf.pdf
Nu är det inte mycket kvar! I nästa vecka genomförs nationella proven i engelska och sedan får eleverna en liten paus innan det skriftliga drar igång i februari.
Vecka 50 Engelska
14/12 kl 8.30 – 11.00

Lucia
Vi kommer att genomföra luciafirandet den 13/12 kl 8.30 och eleverna ska samlas kl 07.45 (de som kommer med bussen, kommer så fort de kan). Vi kommer även att lussa på Tallgården kl 13.00.
Dagen avslutas vanlig tid dvs 14.30.
Kläder:

Lucia

 • Linne
 • Rött band t midja
 • Vita kläder under

Tärnor

 • Linne
 • Ljusmanschett
 • Glitter t hår och midja
 • Vita kläder under

Stjärngossar

 • Linne
 • Ljusmanschett
 • Vita kläder under

Tomtar

 • Tomtekläder
 • Lykta att ha i handen (om ni har)

EnaT
På måndag är det grupp 2:s tur att få besök av EnaT (dvs skolförvaltningens centrala resurs i Natur/Teknik-ämnet). Vi kommer att ägna större dagen åt kemi; blandningar och lösningar. Det blir mycket praktiskt experimenterande.

Julbord 20/12
Skolan serverar julbord för eleverna den 20/12 och då kommer eleverna i år 6 att hjälpa till att duka och servera.

Terminsslut
Torsdagen den 21/12 är sista skoldagen för denna termin och då går bussarna hem redan kl 13.30 (OBS) tiden).

Vi önskar er en trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *