Veckobrev vecka 48

Hej!
Nu är det inte många veckor kvar innan jullovet! Dagarna går fort och vi försöker hinna med så mycket som det bara går 🙂 I fredags var det skapardag för alla elever på skolan. Årskurs fem och sex var faddrar åt de mindre barnen och hjälpte till på de olika stationer som fanns. Vi upplevde att de tyckte att det var en rolig dag!

Under veckan har vi arbetat med följande:

Matematik – år 5 har nu börjat med bråk och årskurs 6 fortsätter att arbeta med bråk.

Svenska – nästan alla elever har nu haft sina redovisningar nu och de gör det på ett fantastiskt sätt och visar stort mod och växer på ett positivt sätt i dessa situationer.  ”Publiken” får efter redovisningarna ge ”two stars and one wish” vilket ger eleverna omedelbar feedback.

Tema – Arbetet fortskrider och vi börjar mentalt förbereda oss för att arrangera en ”Företagsmässa”.

Engelska  vi fortsätter att arbeta med glosor, grammatik och massor med talövningar för att bli bekväma i att prata engelska med andra. Vi är nu igång med ”English table” i matsalen.

SO – De har börjat att redovisa sina arbeten om vikingatiden, de har även fått skriva egna frågor till ett litet prov som de ska genomföra. Arbetet med stormaktstiden fortsätter.

NO  Inom NO fortsätter vi arbetet med kroppen och kommer de sista veckorna värva biologin med lite laborationer inom kemin.

Elevens Val – Grupp 1 ska nästa vecka hålla i sina genomgångar som de har arbetat med och sedan startar vi upp nästa område, vilket blir svenska.
Grupp 2 är klara med sina arbeten inom engelskan och kommer att börja med svenska nästa vecka.

Bilden – Eleverna målar bilder med hjälp av rutsystem och de har även målat vinterbilder.

Idrotten – Vi fortsätter att arbeta med grundmotoriska övningar med och utan redskap och lekar. En hel del konditionskrävande övningar.

Slöjd – Nu har eleverna kommit igång med arbetet på sina pallar och de arbetar energiskt med att såga och sy.

Musik – Vi fortsätter att redovisa musikgenrer och musikskapande med digitala verktyg. Vi kommer att arbeta med röst- och hörselvård vid musikaliska aktiviteter ex uppvärmning av rösten samt hälsosamma ljudnivåer och hörselskydd.

Lucia
Som vi har skrivit tidigare så gjorde vi ett medvetet val att låta årskurs 5 genomföra luciatåget framöver. Detta med tanke på nationella prov som ligger på höstterminen samt att de är borta på fredagar.

Om ni är intresserad av att kolla på lucia i år kommer det att gå av stapeln den 13/12 kl 8.30 i skolans gymnastiksal.


Nationella prov år 6

Terminens första nationella prov för årskurs 6 är avklarat och de genomförde det med mycket engagemang! Nästa vecka är det dags för matematiken, se datum nedan.
https://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.254463!/brev_vardnadshavare_ak6_2017-2018-tryckpdf.pdf 
Datum för nationella proven denna termin är nu satta och det kommer att genomföras:
Vecka 49 Matematik
5/12 8.30 – 9.40
7/12 8.30 – 9.40
Vecka 50  Engelska
14/12 kl 8.30 – 11.00

Classroom

Vi arbetar mer och mer med classroom, både vi och eleverna lär oss mycket, vilket är jättekul! Vi har delat ut kontrakt till alla som ska skrivas på innan de får ta med sig paddorna hem. Det går även att använda sig av classroom på andra devicer, så som dator, telefon eller en padda som kanske finns hemma.

Vi hoppas att ni får en trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

2 thoughts on “Veckobrev vecka 48”

  1. Ett stort tack till år 5 eleverna som i fredags var faddrar åt våra förskoleklasselever. De var så omtänksamma och hjälpsamma och förskoleklassen var efteråt så nöjda och glada att de fått hjälp och nya vänner! Kram från Erika och Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *