Veckobrev vecka 46

Hej!

Dagarna och veckorna bara rusar fram och snart är det första advent. Vi börjar nu finna oss tillrätta i våra nya lokaler och vi trivs bra.

Under veckan har vi arbetat med följande:

Matematik – år 5 fortsätter att träna på uppställningar i multiplikation/division och problemlösning. År 6 har påbörjat kapitlet om bråk.

Svenska – eleverna har nu påbörjat sina redovisningar och de gör det mycket bra. Vi fortsätter även arbetet med olika texttyper; insändare, meddelande, efterlysning m m.

Tema – Eleverna har kommit långt i sitt arbete med företagen och de får nu i sina brevlådor olika uppdrag som de ska lösa, bland annat lära sig vad en faktura är och utforma en sådan, de skriver om EU:s medlemsländer och sevärdheter i olika länder som de passerar när de levererat sin produkt i Aten.

Engelska vi fortsätter att arbeta med glosor, grammatik och massor med talövningar för att bli bekväma i att prata engelska med andra. Vi är nu igång med ”English table” i matsalen.

SO – Vi fortsätter arbetet kring vikingatiden. De har fått tillbaka sina prov om medeltiden och tillsammans har vi gått igenom det.

NO Inom NO fortsätter vi arbetet med kroppen och örat.

Elevens Val – Grupp 1 arbetar nu med fördjupning i matematik och grupp 2 med engelska, allt utifrån elevernas egna önskemål.

Bilden – Eleverna fick måla bilder med hjälp av rutsystem.

IdrottenVi fortsätter att arbeta med grundmotoriska övningar med och utan redskap och lekar. En hel del konditionskrävande övningar.

SlöjdNu har eleverna kommit igång med arbetet på sina pallar och de arbetar energiskt med att såga och sy.

Musik – Vi fortsätter att redovisa musikgenrer och musikskapande med digitala verktyg.

Föräldraråd

Vi påminner om nästa föräldraråd: 22 november kl 19.15 – 20.45 Alla föräldrar är välkomna att delta och vi vill verkligen puffa för detta, då vi behöver era synpunkter, tankar och idéer för att utveckla skolan tillsammans med oss.

Studiebesök Enköping

I tisdags var vi till Enköping på studiebesök. Vi åkte med linjebussen och fick även ta till två bilar för att ta oss in. Vi startade besöket med att titta på statyn på JP Johansson vid busstorget. Eleverna fick information om vad JP har betytt för stadens utveckling och vilka uppfinningar han fått patent på. Efter det besökte vi museet och vi hade två guider till vårt förfogande. Förutom vikingatiden, så tittade vi på utställningen om forntiden samt Enköpings historia. När vi var klara med det så gick en grupp till Nämndhuset för att äta matsäcken och den andra gruppen gick till Stadsbiblioteket. Där var det en bibliotekarie som visade runt i biblioteket och berättade om vad man kunde göra där förutom att låna böcker. Sedan bytte grupperna med varandra. Vi avslutade med en historisk vandring då eleverna fick se och lära sig om Munkkällan, Enköpings äldsta gata (Munksundsgatan), Franciskanerklostret i Klosterparken, den gamla strandlinjen i centrum samt dr Ernst Westerlund/Westerlundska gården. Sedan var det dags att bussen hem och tyvärr stod vi på fel sida av gatan vid busshållplatsen så vi missade bussen hem. Men det löste sig med hjälp av UL, men det gjorde att vi blev lite sena hem och vi fick vara ute ganska länge och vänta. En stor eloge till alla elever som tålmodigt fanns sig i situationen och vi hade en ganska trevlig stund i parken vid busstorget i väntan på bussen. Eleverna har fått utvärdera dagen.

Nationella prov år 6

Datum för nationella proven

Vecka 48 Svenska

12/12 förberedelser (skriva manus till det muntliga föredraget) 9.40 – 11.00

14/12 Nationella provet genomförs mellan 8.30-11.00.

Vecka 49 Matematik

5/12 8.30 – 9.40 7/12 8.30 – 9.40

Vecka 50 Engelska

14/12 kl 8.30 – 11.00

Skolnämnden

Den 15/12 kom skolnämnden på besök och vi hade elever från grupperna som representerade Elevrådet i mötet med skolnämndens representanter och de var mycket duktiga.

iPad

Alla elever i år 5-6 har nu fått en varsin iPad, tangentbord och väska och igår hade vi en introduktion i hur vi ska arbeta med dem. Mer information till er vårdnadshavare kommer via en blankett.

OBS Fredagen den 24/11 är parkeringen på skolan avstängd pga att de ska asfaltera om den.

 

Vi önskar er alla en härlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *