Veckobrev vecka 45 (ursäkta dröjsmålet!)

Bilder från invigningen.

Hej!

Åter tillbaka till verkligheten, första veckan efter lovet har gått väldigt fort och det var väldigt kul att se alla igen!

Vi startade upp veckan med en härlig invigning av våra nya lokaler. Lite cider och salta pinnar stod uppdukat till eleverna när de kom och vi klippte band till de olika rummen. En trevlig start på veckan!

Under veckan har vi arbetat med följande:

Matematik – år 5 har nu börjat med kapitlet multiplikation. Vi har även övat inför PRIM matematiken som åk 5 ska genomföra i vår. År 6 har gått igenom sitt prov samt påbörjat ett kapitel om proportionalitet.

Svenska – vi fortsätter att arbeta med manusskrivandet inför sin muntliga presentation om ett ämne (hobby, husdjur m m). De får sedan arbeta med stödord för att kunna återge texten utan att läsa innantill. De ska visa bild och prata runt den och framförandet ska ta ca 5 min. De får själva välja hur många de vill redovisa för. Vi arbetar även med olika texttyper; insändare, meddelande, efterlysning m m.

Tema – Eleverna har kommit långt i sitt arbete med företagen och de får nu i sina brevlådor olika uppdrag som de ska lösa inom olika skolämnen ex räkna ut bensinåtgång, maila hotellbokningar på engelska, besöka sevärdheter som de får skriva om.

Engelska vi fortsätter att arbeta med glosor, grammatik och massor med talövningar för att bli bekväma i att prata engelska med andra. Vi är nu igång med ”English table” i matsalen.

SO – Vi har startat upp ett arbete kring vikingatiden där de får skapa olika planscher inom olika områden som är kopplat till vikingatiden. De jobbar i mindre grupper för att söka efter information och göra planscherna. Vi kommer att följa upp detta i och med besöket på Enköpings museum på tisdag nästa vecka. Där ska vi se en utställningar kring vikingar. Kicki har numera all SO med alla 5-6:or.

NO Inom NO fortsätter vi med kroppen och i veckan har vi jobbat med örat och dess delar. Ena gruppen har även gjort lite olika övningar för att testa hörseln, detta kommer den andra gruppen att göra nästa vecka. Martina har nu all NO med alla 5-6:or

Elevens Val – Grupp 1 arbetar nu med fördjupning i matematik och grupp 2 med engelska, allt utifrån elevernas egna önskemål.

Bilden – På bilden har de gått igenom färger, vilka färger man kan blanda för att få en annan färg och olika nyanser och siluetter.

IdrottenVi fortsätter att arbeta med grundmotoriska övningar med och utan redskap och lekar.

Slöjd – Nu börjar de flesta att bli klara med mössor och tidningsställ och de har även fått prova på att sticka. Näst på schemat står att tillverka en pall med sittdyna.

Musik – Ena gruppen håller på att avsluta sitt arbete kring musikgenre och kommer sedan arbeta vidare med digitala verktyg. Arbetet med digitala verktyg gjorde ena gruppen i veckan, de fick söka upp olika program man kan använda för att skapa musik och sedan göra en egen låt. Detta var väldigt uppskattat och låtarna blev väldigt bra!

Vi i 5:an

I onsdags deltog vi i ”Vi i femman” och deras svar kommer att skickas in för rättning sen är det bara att hålla tummarna!

 Föräldraråd

Vi påminner om nästa föräldraråd: 22 november kl 19.15 – 20.45 Alla föräldrar är välkomna att delta och vi vill verkligen puffa för detta, då vi behöver era synpunkter, tankar och idéer för att utveckla skolan tillsammans med oss.

Studiebesök Enköping

På tisdag denna vecka är det dags för en liten utflykt till Enköping. Vi kommer att åka med kulturbussen in vid 9.19 och sedan kommer vi tillbaka till skolan vid 13.40. Skolan ordnar med mat till alla. Då vi kommer att vara en del ute är det bra att de har kläder efter väder! Vi kommer att besöka muséet och stadsbiblioteket. Lunchen som vi tar med från skolan kommer vi att äta på Nämndhuset.

Nationella prov år 6

Datum för nationella proven denna termin är nu satta och det kommer att genomföras:

Vecka 48

Svenska 12/12 förberedelser (skriva manus till det muntliga föredraget) 9.40 – 11.00 14/12 Nationella provet genomförs mellan 8.30-11.00.

Vecka 49

Matematik 5/12 8.30 – 9.40 7/12 8.30 – 9.40

Vecka 50

Engelska 14/12 kl 8.30 – 11.00

Betyg och bedömning Om ni vill ha mer information kring betyg och bedömning har vi har vi länkat till en film från Skolverket om just detta. https://www.youtube.com/watch?v=MOKqtoy6UP4

Lucia Vi har beslutat att åk 5 går luciatåg framöver på skolan. Detta för att vi anser att åk 6 behöver fokusera på nationella proven. Idag har vi startat arbetet med årets luciatåg. Eleverna har fått i uppdrag att kolla hemma om de har lucialinnen, tomtekläder m m beroende på vad de valt att ha får roll i tåget. Hör av er om ni saknar något.

Skolnämnden Den 15/12 kommer skolnämnden på besök. De kommer att gå runt på skolan och se hur vi har det. De kommer även att träffa några av de elever som är med i elevrådet som kommer att prata lite om de projekt vi har haft på skolan.

Pluggstugan

Vi vill passa på att påminna om pluggstugan på onsdagar kl 14.30 – 15.30. Vi finns då i klassrummet för en timme extra undervisning.

Vi hoppas att ni får en trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *