Veckobrev vecka 41

Några ord som vi pratade kring i tisdags.

Veckobrev v 41

Hej!

Den här veckan har präglats mycket av den Temadag vi hade i tisdags med temat Lika Olika. Vi har förarbetat temadagen och även efterarbetet och det jobbet kommer vi att fortsätta kontinuerligt med. Nu är hösten här och i och med det även ”höstvädret”. Eleverna behöver kläder efter väder, för att kunna vara ute på rast bland annat. En del elever vill inte gå ut för de har inte varma kläder eller kläder som tål regn.

Vi vill även passa på att tacka för alla trevliga utvecklingssamtal som vi haft de senaste veckorna. Vi känner att vi fått positiv respons från er vårdnadshavare och det ger oss ännu mer kraft och energi att jobba med era härliga barn. Tack för det!

Denna vecka har vi arbetat med följande:

Matematik – vi fortsätter nöta på tabeller ekvationer, olikheter och prioriteringsregler och kommer att övergå till problemlösning.

Svenska – skrivandet fortsätter lite till med olika sorters texter ex insändare, efterlysningar, recensioner, meddelanden och texter i olika tidsformer (tempus).

Tema – Flera grupper är nu igång med arbetet i sitt företag och får kontinuerligt nya uppdrag som de ska lösa (olika skolämnen). Senaste uppdraget är att räkna ut vad de ska fakturera sina kunder och räkna ut hur mycket rabatt de ska ge kunden.

Engelska Vi fortsätter med talövningar och grammatikträning. Vi ska träna på gamla Nationella prov i muntlig engelska. Vi tittar på avsnitt ur ”Grammatikbolaget” vilket är roliga små sketcher kring engelsk grammatik.

SO – Vi har repeterat Norden och haft en liten test på det samt repeterat forntiden. Vi kommer att fortsätta med medeltiden, stormaktstiden och frihetstiden.

NO Vi kommer att arbeta klart med området näringsväv och näringskedjor och sedan fortsätta med människokroppen. Här kommer vi att ta hjälp av vår skolsköterska Katarina Pettersson.

Elevens Val – Eleverna har fått önska vad de vill göra inom området matematik (grupp 1) och engelska (grupp 2). Vi startar upp igen den 17 oktober.

Bilden – I bilden arbetar de nu med reklam på olika sätt, de har bland annat fått kolla på en film kring reklam samt diskuterat kring det. Arbetet kring reklam kommer att fortsätta under några veckor och de kommer själva att få göra reklam.

IdrottenDe fortsätter att köra på med redskapen inomhus. Susanne har tyvärr gjort illa ett finger och har varit sjukskriven denna vecka, men är förhoppningsvis tillbaka nästa vecka. Vi har haft en kille som heter Max som vikarie.

Slöjd – Nu har eleverna börjat att sticka på slöjden.

Värdegrund – I tisdags hade vi en temadag kring tolerans och respekt (mer finns att läsa på bloggen och på hemsidan för Lika Olika (www.likaolika.se)

Musik – Eleverna har nu parvis börjat arbeta med sina två tilldelade genrer. De ska göra en presentation i Power Point. Det är roligt att se dem i arbete, för det är många nya världar som öppnar sig för dem när de lyssnar på sina genrer, som de ibland inte kände till att de fanns.

BloggenVi rekommenderar er att lägga in er som prenumeranter av denna blogg om ni inte redan är det. www.vigorsakerbattre.webbstjarnan.nu

Schemafri dag

I onsdags förmiddag var det dags igen, Då provade vi igen att låta eleverna förfoga och ta ansvar för sin förmiddag. Arbetet gick galant och de hann med mycket arbete och de själva var väldigt nöjda. Det vi ser är att de växer med ansvaret. Vi finns till hands och det gav oss också mer tid att sitta ner med varje elev och ge feedback på deras arbete som vi rättat.

 Veckobrev

Vi lägger nu bara ut veckobrev på bloggen. Vill man ändå ha breven via mail får man ta kontakt med oss.

Allhelgonavandring

Tisdag den 24 oktober är vi inbjudna till Villberga kyrka för en lektion kring alla helgons dag, hur det fungerar på en kyrkogård, varför det firas allhelgona och varifrån Halloween kommer. De kommer även att bjuda oss på fika. Det blir innehåll från Läroplanen som de kommer att ge oss under den 1,5 timme som vi är där (mestadels ute, så eleverna behöver varma kläder på sig).

Ur Lgr11:

Ritualer och religiöst motiverade levnadsregler samt heliga platser och rum i kristendomen. Centrala tankegångar bakom ritualer, levnadsregler och heliga platser i kristendomen. Kristna högtider och traditioner med koppling till kyrkoåret.”

 Föräldraråd Terminens föräldraråd går av stapeln följande två kvällar: 30 oktober kl 19.15 – 20.45 samt 22 november kl 19.15 – 20.45

Alla föräldrar är välkomna att delta!

OBS Inbjudan till det första föräldrarådsmötet har vi mailat ut till er i veckan.

Vi hoppas att ni får en trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *