Veckobrev vecka 40

      Veckobrev v 40

Hej!

Eleverna har kommit in i ett bra ”flow” och veckan toppas av den schemafria dagen i tisdags som var fantastisk på många sätt. Vi har tränat på studieteknik, olika sätt att lära in och reflekterat på andra sätt än det vanliga.

Denna vecka har vi arbetat med följande:

Matematik – veckan som gått har bestått av ekvationer, olikheter och prioriteringsregler för år 5 samt repetition av tabeller och tidigare avsnitt. År 6 har arbetat också med ekvationer samt problemlösning.

Svenska – vi fortsätter arbetet med att skriva med hjälp av ”berättaransiktet” och tränar på skrivregler, stavning och läsförståelse. Vi har nu genomfört en diagnos i svenska (läsförståelse) med alla elever.

Tema – Nu har arbetet i själva företaget påbörjats för många och veckans uppdrag består av att de fått en beställning på 1000 artiklar från ett företag i Grekland av deras uppfinning och de ska transportera detta i lastbil från Grillby till Aten. De har bara ett par dagar på sig och de får inte använda båt, tåg eller flyg. Vilken väg genom Europa ska de ta? De ska också maila en hotellbeställning med några önskemål på engelska. Fler uppdrag blir det………..

Engelska Vi fortsätter nu med talövningar genom spel och annat.

SO – Även denna vecka har vi fortsatt arbetet med Sverige och Norden och nästa område vi kliver in i är repetition av stenålder, bronsålder och järnåldern för att sedan fortsätta in i medeltiden.

NO Svampboken håller på att färdigställas och vi har påbörja arbetet med näringsvävar och näringskedjor. Vi har arbetat med en hel del begrepp och svåra ord i samband med detta område.

Elevens Val – Eftersom vi hade en schemafri dag i tisdags, så hade vi inget Elevens Val. Vi kommer att starta upp det igen vecka 42 eftersom vi nästa vecka har Temadag i projektet Lika Olika. Nästa Elevens Val period kommer grupp 1 att arbeta med matematik och grupp 2 med engelska.

Bilden – Jobbar de vidare med 3D teckningar samt mandalas.

IdrottenPå idrotten har de nu klarat av orienteringsperioden och kör på med redskapen inomhus

Slöjd – Mössor och tidningsställ är det som står på programmet och det är roligt att se eleverna arbeta praktiskt också. Några är klara med sina saker och har idag fått ta med sig med. Bilder kommer att läggas upp på bloggen. Nästa projekt blir stickning som de börjar på nästa vecka.

Värdegrund – Vi har även denna vecka pratat om kränkningar på nätet och påmint om den diskussion vi hade föregående vecka. Vi har även pratat om ordval när man pratar med varandra.

Musik – Vi har påbörjat ett arbete med musikens olika genrer. De har fått lyssna till ca 20 av de största genrer som vi har och fått skriva ner vilka instrument de kan höra och vad de tycker är speciellt med just den genren. De kommer nu att få arbeta parvis med att ta fram en presentation i Power Point på två tilldelade genrer. De ska presentera dessa och även en artist som representerar respektive gener. Givetvis ska det spelas musik också i samband med dessa redovisningar. Det var roligt att höra eleverna efteråt säga att de upptäckt några genrer som de inte hört förut, men som väckte deras intresse.

Byte av klassrum

Senaste beskedet vi fått är att det blir inflyttning i nya lokalerna vecka 43.

 Schemafri dag

Läs gärna på bloggen om vår schemafria dag, som genomfördes efter önskemål på klassrådet. Det var en härlig dag på många sätt; eleverna visade förmågor och styrkor som de inte alltid visar i vanliga sammanhang. Alla höll sig till sina 55 rastminuter under dagen och de fick mycket arbete gjort. De visade stort engagemang och ansvar och detta gör att vi kommer att ta delar av detta in i skoldagarna framöver.

Mailade veckobrev

Detta blir sista gången som vi mailar ut veckobrev och de kommer hädanefter att finnas tillgängliga på bloggen. Vill man ändå ha breven via mail får man ta kontakt med oss.

 Föräldraråd

Terminens föräldraråd går av stapeln följande två kvällar:´30 oktober kl 19.15 – 20.45 samt 22 november kl 19.15 – 20.45

Alla föräldrar är välkomna att delta!

Från oss alla till er alla, ha en super trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *