Veckobrev vecka 39

Veckobrev v 39

Hej!

Veckorna rullar på och vi är nu inne i en period med utvecklingssamtal och en första avstämning av elevernas kunskapsutveckling.

Denna vecka har vi arbetat med följande:

Matematik – år 5 arbetar med ekvationer och olikheter (större än, mindre än) och tabellerna. År 6 arbetar även de med tabeller och ekvationer samt heltal.

Svenska – vi fortsätter arbetet med att skriva med hjälp av ”berättaransiktet” och tränar på skrivregler, stavning och läsförståelse. Vi genomför även en diagnos i svenska med alla elever.

Tema – Eleverna har nu kommit igång ordentligt med sina företag; de har konstruerat uppfinningar, gjort ritning och skrivit på både svenska och engelska, skapat en logotype och slogan med jingel och skapat en annons i A3-storlek.

Engelska vi fortsätter att arbeta med glosor, grammatik och lyssna på engelska. Vi har även börjat med talövningar genom spel och andra övningar. Kommande vecka startar vi upp ”english table” på lunchen (dvs elever får frivilligt anmäla sig till att sitta vid ett litet bord med en av oss vuxna och två kamrater för att prata engelska)

SO – Vi fortsätter att arbeta med Sverige och Norden och nästa område vi kliver in i är repetition av stenålder, bronsålder och järnåldern för att sedan fortsätta in i medeltiden.

NO Svampboken håller på att färdigställas och sedan kommer vi att påbörja arbetet med näringsvävar och näringskedjor.

Elevens Val – Vi arbetar vidare med fördjupning i matematik (grupp 2) och i engelskan, som grupp 1 har, fortsätter vi med pjäsen som de ska få spela upp i nästa vecka.

Bilden – Eleverna har arbetat med 3D-bilder.

IdrottenPå idrotten har de nu klarat av orienteringsperioden och från och med denna vecka blir det idrott inomhus.

Slöjd – Mössor och tidningsställ är det som står på programmet och det är roligt att se eleverna arbeta praktiskt också.

Värdegrund – I tisdags var Friends här med sin föreställning om kränkningar på nätet. Det var en fokuserad samling elever från år 4-6 som tog del av detta. Många tänkvärda frågor väcktes och efter föreställningen samlades vi gruppvis och diskuterade det vi hade sett och andra tankar som dök upp kring detta ämne.

Musik – Vi kommer att påbörja ett arbete med musikens olika genrar.

BloggenI nästa vecka kommer eleverna själva att en gång i veckan få lägga in blogginlägg kring något i skolan. Detta kommer de att få göra två och två, vi kommer även att göra upp ett schema.

 Skolfoto

Torsdag den 5 – 6 oktober kommer vi att ta skolfoton enligt nedanstående schema:

Torsdag 5 oktober

Kl 09.20 gruppfoto år 5 (utomhus) Kl 10.40 gruppfoto år 6 (utomhus)

Kl 11.00 porträttfoto år 6

Fredag 6 oktober

Kl 09.00 porträttfoto år 5

 

Föräldraråd Terminens föräldraråd går av stapeln följande två kvällar:

30 oktober kl 19.15 – 20.45 samt 22 november kl 19.15 – 20.45

Alla föräldrar är välkomna att delta!

 Trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *