Veckobrev vecka 38

Vecka 38

Hej!

Först och främst vill vi tacka er som kom till föräldramötet, vi är väldigt glada och tacksamma för att ni visar stort förtroende för oss! Vi ser gärna att vi har en bra kontakt med er så är det något som ni undrar över tveka inte att kontakta oss.

Anteckningar från mötet:

  • Vi delade ut schema och gruppindelningar. De vårdnadshavare som inte har fått med eleven hem kan höra av sig
  • Vi repeterade datum för Nationella proven och betonade att vi inte kan bevilja några ledigheter under dessa dagar.
  • Vi presenterade Trygghetsplanen och den finns även på vår hemsida att läsa.
  • Vi informerade om projektet Lika Olika som Mary Juusela bedriver just nu på skolan. Man kan läsa mer på likaolika.se
  • Vi hade med oss schema för utvecklingssamtalstider. De vårdnadshavare som inte var på plats får tider hemskickade
  • Vi presenterade vår blogg för år 4-6. Den kommer att startas upp kommande dagar.
  • Vi informerade om Infomentor och skulle någon av er ha glömt/tappat bort inloggningen, så hör av er till Kicki eller Martina. Där kan ni gå in och titta på fjolårets bedömningar, IUP m m innan årets utvecklingssamtal.
  • Vi informerade även om lärmiljön i klassrummet och upplägg på lektioner och samarbetet mellan grupperna. Vi har samma planering i båda grupperna för att vara flexibla. Vi blandar grupperna vid olika tillfällen och ibland är år 5 och år var för sig.
  • På slutet hade vi övriga frågor, men där fanns inget mer att ta upp

 

I svenskan fortsätter vi att arbeta med berättelser, de som har skrivit klart sina samt bearbetat dem får börja kolla på andra texttyper, vad som skiljer dem åt och hur de byggs upp. Det är kul att se hur deras texter blir bättre och bättre, om inget annat upplever vi att de tycker att det är roligt att skriva!

Vi har även testat på en metod som kallas för ”tänka högt”. Vi läser en text högt och sedan tänker vi högt kring det som vi läst. Båda grupperna har läst och tänkt högt kring en text om mobbning.

I engelskan jobbar vi vidare med att prata engelska, översätta samt bygga ut ordförrådet. Det verkar som att fler och fler börjar uppskatta engelskan och de har utvecklats mycket.

I NO har vi denna vecka fortsatt med svamp-boken, de har en mall de ska följa för att skapa boken om deras svamp. Vi hoppas på att det fina vädret kommer tillbaka till tisdag nästa vecka så vi kan gå upp till Nordiaskogen och göra klart våra naturrutor. Vi kommer efter detta att gå in på människokroppen.

I matematiken har vi snart arbetat klart med de fyra räknesätten och kommer gå in på ekvationer nästa onsdag. Därför har vi sagt att till onsdag nästa vecka, den 27/9 ska kapitlet begrepp vara klart. Vi varav arbetet i matematikboken med gemensamma genomgångar, stenciler och andra uppgifter för att de ska få möjligheten att lära sig på olika sätt och själva hitta det som passar dem bäst. Vi vill också påminna om att de ska öva på multiplikationstabellen, tabellen finns längst bak i matematikboken samt finns det bra övningar på elevspel.se. Vi gör tabelltest lite då och då för att kolla av var de ligger.

I idrotten hade de igår (torsdag) sin sista idrottslektion utomhus, de orienterade. Jag, Martina, var med och orienterade med dem och blev väldigt imponerad över deras kunskap kring orientering, det var väldigt kul att se dem ”in action”. På måndag börjar de med gympa inomhus. På måndagar är de på skolan och på torsdagar i Nordiahallen.

I slöjden fortsätter det med sina tidningsställ. Det kommer att läggas ut bild på dessa på bloggen när de börjar bli klara.

Denna vecka är det bara ena gruppen som har haft bild då vi hade vår utbildning med Mary från Lika Olika projektet i måndags.

I SO har vi repeterat Sveriges landskap genom att kolla på filmer samt arbetat med kartbok och olika uppgifter.

I måndags hade vi även en utrymningsövning, det gick väldigt bra och de skötte sig exemplariskt både vid utrymningen och vid samlingen. Vi har även pratat en del om hur man kam reagera vid sådana tillfällen och att alla kan reagera olika.

Från och med idag kommer vi att börja lägga ut saker på bloggen, vi lär oss under tiden som vi håller på med detta så har gärna lite tålamod med oss om det inte blir rätt nu i början. För att besöka bloggen går ni in på www.vigorbrasakerbattre.webbstjarnan.nu , under eftermiddagen kommer det att läggas ut ett välkomst inlägg samt så kommer veckobrevet att läggas in under menyn veckobrev. Jag hoppas att prenumerant funktionen fungerar, gör den det borde ni få ett mail med en direkt länk till inläggen. Vi har testat kontakta oss funktionen så om ni vill kan ni kontakta oss genom bloggen också. Tar tacksamt emot feedback kring bloggen!

Nästa vecka:

Innegympa

Tis 26/9   Teaterföreställning om kränkningar på nätet med Friends

                NO-ute, kläder efter väder

Fre 29/9 Studiedag och eleverna är då lediga

 

Vi hoppas att ni får en trevlig helg!

Med vänlig hälsning, Martina, Kicki, Michelle, Jenny och Sara


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *