Veckobrev vecka 3

Hej!

Denna vecka har rullat på väldigt fort! Nu börjar vi komma tillbaka in i rutinerna igen, känns bra! Tyvärr är många sjuka, det verkar vara en envis sjukdomsperiod så krya på er alla ni!

I torsdag var eleverna återigen uppe vid Nordiahallen och nyttjade fördelarna med minusgrader och snö, bilderna ovan är därifrån! Susanne passade även på att gå igenom ”isvett” med eleverna och de fick göra lite olika övningar kopplat till det.

Under veckan:

Denna vecka har vi arbetat med följande i de olika ämnena.

SV: Vi har kollat närmare på skrivregler samt arbetat med att skriva egna texter. De kommer att få skriva en del texter nu en period, både på iPaden och för hand.

Eng: Vi jobbar vidare med stavning, bygger ut ordförråd, läsförståelse och översättning. Vi kommer även att börja med hörförståelse mer intensivt.

MA: Både årskurs 6 och 5 arbetar på inom området geometri. Det har mäts och ritats vinklar för fulla muggar.

NO: Vi avslutar snart arbetet med kroppen inom biologin, inom kemin har vi gjort pratat om kemiska reaktioner och gjort laborationer inom olika blandningar.

SO: I veckan fick de genomföra ett muntligt prov i mindre grupper. De var väldigt duktiga och genomförde det väldigt bra, de visade på gott samarbete i sina grupper!

Mu: Vi har under veckan arbetat med hur känslor och tankar påverkas av musiken. De har fått lyssna på olika låtar ifrån olika genre och sedan skrivit ner vilka tankar och känslor som dyker upp.

Idrotten: Som sagt så var de upp vid Nordia i torsdags och gick då igenom området isvett, både praktiskt och teoretiskt.

Övrig info:

St:Ilian

I fredags dök inte bussen upp som skulle köra årskurs 6 till St:Ilian. Bussbokningarna sker central på skolförvaltningen och de hade missat bokningen i fredags. Efter samtal med dem så bad de så hemskt mycket om ursäkt och att det inte ska upprepas igen!

Läxhjälp

Från och med vecka 4 startar läxhjälpen upp, det är samma tider och plats som det var när det var pluggstuga.

 

Hoppas att ni haft en trevlig helg och njutit av det fina vädret och snön!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *