Veckobrev vecka 3, ursäkta dröjsmålet!

Hej!
Veckan har rullat på bra och trots en hel del sjukdomar bland eleverna, så har vi ändå kunnat genomföra och avsluta en del grupp- och pararbeten. Nu håller vi tummar för att alla får vara friska framöver.

Under veckan har vi arbetat med följande:

Matematik – år 5 arbetar vidare med geometri och är nu inne på cirklar, radie och diameter. År 6 fortsätter arbetet med skala och enheter.

Svenska – vi har påbörjat arbetet med poesi och de ska bland annat presentera kända svenska poeter. Vi fortsätter att träna på grammatik och skrivandet. De får även jobba med att bedöma varandras texter och sedan förbättra sina egna texter utifrån det.

Tema/SYV – Vi har tillsammans med eleverna diskuterat fram några förslag till vårens studiebesöksresa som går till Uppsala. Vi kommer att ägna en heldag under våren (datum inte bestämt ännu) till att göra två besök under en dag. Eleverna kommer att få förbereda dessa besök där vi förutom får en presentation/visning av platsen även får tillfälle att ställa frågor kring deras yrke och utbildning. De förslag som kommit upp är bland annat Pumphuset /vattenrening), tingsrätten, Stadsteatern, Augusta Ångströms experiment, brandförsvaret/ambulanssjukvård, 4H-gård, Domkyrkan, moské m m. Vi kommer sedan att låta eleverna vara med och besluta.

Engelska Vi fortsätter att skriva manus för att de ska kunna göra en muntlig presentation på engelska. De har fått välja på givna ämnen eller egna val. De har även fått uppdrag att skriva om sin största dröm på engelska. Vi jobbar även med engelska grammatiken.

SO – De har denna vecka presenterat olika områden i tvärgrupper om stormaktstiden. Dessa områden hade de fått arbeta med innan genom att markera stödord, för att sedan kunna återberätta för sina kamrater i tvärgruppen. De har sedan fått ett kunskapstest som de har jobbat med i samma grupp. Efter det har de utvärderat detta arbetssätt och de flesta var positiva.

NO Grupp 1 har genomfört ett kemipass om blandningar och lösningar där de gjort praktiska undersökningar och sedan skrivit laborationsrapporter. Grupp 2 gjorde detta innan jullovet. Förutom det så håller vi på att avsluta vårt arbete kring kroppen.

Elevens Val – Vi kommer att fortsätta vår fördjupning inom svenskan de närmaste veckorna.

Bilden – De har fått gjort en presentation av sig själva med bland annat självporträtt.

Slöjd – Arbetet med pallarna fortsätter.

Musik – Nu avslutar vi den teoretiska delen av musiken i och med att vi jobbat med indelningen av olika sorters instrument samt musikens påverkan på människan i olika sammanhang.
Nästa vecka kommer Marlene Blomqvist att ta hand om den delen i läroplanen som handlar om Musicerande och musikskapande/musikens verktyg.

Värdegrund – vi ser korta filmavsnitt kring olikheter och diskuterar efteråt. Dessutom fortsätter vi arbetet med att lära känna varandra ännu mer för att skapa positiva relationer.

Nationella prov år 6
Bra informationslänk för föräldrar om Nationella proven:
https://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.254463!/brev_vardnadshavare_ak6_2017-2018-tryckpdf.pdf
Här ser ni vårterminens dagar för nationella proven och kom ihåg att vi inte beviljar några ledigheter dessa dagar.
Svenska v 6
Tis   6/2 samt tor 8/2
Matematik v 15
Tis 10/4 samt tor 12/4
Engelska v 18
Ons 2/5 samt fre 4/5

Pluggstuga/läxhjälp
Vi påminner om pluggstugan på onsdagar kl 14.30 – 15.30 samt extra mattetillfälle för år 6 på fredagar kl 13.00 – 14.00.

Föräldraråd
Ni är alla välkommen till vårterminens föräldraråd vilka går av stapeln dessa två kvällar:
Tor 15/2 kl 19.15
Tor 26/4 kl 19.15
Mötet sker i skolans personalrum.

Utvecklingssamtal
Vi kommer snart att lämna ut förslag till tider för utvecklingssamtal, vilka kommer att genomföras under vecka 7 – 11 och så långt det är möjligt under dagtid.

Löss
Vi bifogar information från elevhälsan angående avlusningsdagar 2 – 4 februari.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *