Veckobrev för vecka 47

Hej!
Veckorna bara rusar fram och vi har påbörjat luciaträningen med år 5. Eftersom det är mycket i år 6 så har vi på skolan beslutat att det är år 5 som får hålla i luciatåget framöver.  Det blir lite nya inslag i årets luciatåg där eleverna har varit extra delaktiga. Vi kommer att genomföra luciafirandet den 13/12 kl 08.30.

Under veckan har vi arbetat med följande:

Matematik – år 5 fortsätter att träna på uppställningar i multiplikation/division och problemlösning. År 6 fortsätter träna på bråk.

Svenska – nästan alla elever har nu haft sina redovisningar nu och de gör det på ett fantastiskt sätt och visar stort mod och växer på ett positivt sätt i dessa situationer.  ”Publiken” får efter redovisningarna ge ”two stars and one wish” vilket ger eleverna omedelbar feedback.

Tema – Arbetet fortskrider och vi börjar mentalt förbereda oss för att arrangera en ”Företagsmässa”.

Engelska vi fortsätter att arbeta med glosor, grammatik och massor med talövningar för att bli bekväma i att prata engelska med andra. Vi är nu igång med ”English table” i matsalen.

SO – Eleverna har fått en liten test efter vår studiedag i Enköping. Vi har påbörjat redovisningarna av vikingatiden där eleverna har fått göra planscher i olika teman. Vi har även påbörjat arbetet med stormaktstiden.

NO Inom NO fortsätter vi arbetet med kroppen, örat och vi går vidare med ögat.

Elevens Val – Grupp 1 arbetar nu med fördjupning i matematik. De har fått välja ett område utifrån kunskapskraven där de själva förberett en genomgång med tillhörande uppgifter.
Grupp 2 arbetar med engelska och vi har haft några elever som har spelat upp en engelsk teater som heter ”Tre små grisarna”, en grupp har gjort Nyheter på engelska (med sport och väder).

Bilden – Eleverna målar bilder med hjälp av rutsystem och de har även målat vinterbilder.

IdrottenVi fortsätter att arbeta med grundmotoriska övningar med och utan redskap och lekar. En hel del konditionskrävande övningar.

Slöjd – Nu har eleverna kommit igång med arbetet på sina pallar och de arbetar energiskt med att såga och sy.

Musik – Vi fortsätter att redovisa musikgenrer och musikskapande med digitala verktyg. Vi kommer att arbeta med röst- och hörselvård vid musikaliska aktiviteter ex uppvärmning av rösten samt hälsosamma ljudnivåer och hörselskydd.

Nationella prov år 6
https://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.254463!/brev_vardnadshavare_ak6_2017-2018-tryckpdf.pdf 
Datum för nationella proven denna termin är nu satta och det kommer att genomföras:
Vecka 48 Svenska
12/12 förberedelser (skriva manus till det muntliga föredraget) 9.40 – 11.00
14/12 Nationella provet genomförs mellan 8.30-11.00.
Vecka 49 Matematik
5/12 8.30 – 9.40
7/12 8.30 – 9.40
Vecka 50  Engelska
14/12 kl 8.30 – 11.00

I-pads
Alla elever har nu kommit igång och arbetar med sin I-pad och det fungerar bra. Vi kommer mer och mer att lägga in elevernas arbetsuppgifter i en app som heter classroom. Vi kommer i veckan att skicka hem en blankett till er föräldrar som ska skrivas under för att eleverna ska kunna ta med I-padsen hem.

Vi hoppas att ni haft en bra helg och att ni får en bra vecka!


Prenumerera på nya blogginlägg

One thought on “Veckobrev för vecka 47”

  1. Hej, det har blivit lite tokigt i datumen under vecka 48 tror jag. Svenska och engelskaproven ser annars ut att skrivas samtidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *