Veckobrev 2

Veckobrev 2

Hej och god fortsättning på det nya året!
Nu är vi igång igen för fullt och vi ser fram emot en ny termin med era barn. Det var kul att träffa dem igen efter lovet och nu sätter vi fart mot våra mål. I onsdags eftermiddag så hade vi några spejare som kollade av isen vid Nordiahallen (det hade ju då varit minusgrader ett par dagar) och de kunde konstatera att det fanns is. Vi beslutade då tillsammans med eleverna att vi skulle passa på att åka lite skridskor. Det var därför det blev ”snabba ryck” med att plocka med sig grejer till skolan dagen efter. Tack för ert samarbete även om tiden blev knapp att få fram barnens utrustning. Det blev en uppskattad stund på isbanan.

Under veckan har vi arbetat med följande:
Matematik – år 5 har påbörjat området ”Geometri” och denna vecka har vi arbetat med begreppen, vinklar och andra former av geometri. År 6 arbetar med skala och enheter.

Svenska – vi har startat arbetet med läsförståelse som ex att läsa ”mellan raderna” och grammatik.

Tema/SYV – När det gäller företagen så är nästkommande uppgift att skriva en ”platsannons” då de behöver en ekonom till sina företag (som nu blomstrar så pass att de måste anställa fler). Vi har även börjat att arbeta med att informera om yrken och de utbildningar (SYV) som leder fram till dessa.

Engelska Vi är igång med att skriva manus för att de ska kunna göra en muntlig presentation på engelska. De har fått välja på givna ämnen eller egna val.

SO – Vi rivstartade denna vecka i SO genom att vi genomförde ett prov på vikingatiden. Eleverna fick använda planscher som alla elever gjort och redovisat för klassen om vikingar, som underlag för sin inläsning till provet.

NO – Grupp 1 har genomfört ett kemipass om blandningar och lösningar där de gjort praktiska undersökningar och sedan skrivit laborationsrapporter. Grupp 2 gjorde detta innan jullovet.

Elevens Val – Vi kommer att fortsätta vår fördjupning inom svenskan de närmaste veckorna.

Bilden – Bilden kommer att starta upp nästa vecka och denna termin blir det Elina Hirvonen (klasslärare i år 1) som ska ha eleverna i detta ämne.

IdrottenEleverna har haft sitt första idrottspass för terminen, där de fick utföra konditionsövningar blandat med lek.

Slöjd – Arbetet med pallarna fortsätter.

Musik – Vi kommer de närmaste veckorna att avsluta den teoretiska delen av musiken och det som är kvar ärdelen som handlar
Indelningen av olika sorters instrument samt musikens påverkan på människan i olika sammanhang.
Fr.o.m. vecka 5 kommer Marlene Blomqvist att ta hand om den delen i läroplanen som handlar om Musicerande och musikskapande/musikens verktyg.

Moderna språk S:t Ilian – År 6 kommer även denna termin att åka in till Ilian för språkundervisning. De kommer att åka in till Enköping lite senare pga att de inte har någon hemkunskap under vårterminen. Bussen går kl 10.00 från Grillbyskolan och sedan är de tillbaka hos oss igen ca 12.15. När det gäller tyska gruppen, så har de fått en ny lärare som heter Martina Vogel. Vi hoppas att det ska fungera bättre den här terminen.

Nationella prov år 6
Bra informationslänk för föräldrar om nationella proven:
https://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.254463!/brev_vardnadshavare_ak6_2017-2018-tryckpdf.pdf
Här ser ni vårterminens dagar för nationella proven och kom ihåg att vi inte beviljar några ledigheter dessa dagar.
Svenska v 6
Tis   6/2 samt tor 8/2
Matematik v 15
Tis 10/4 samt tor 12/4
Engelska v 18
Ons 2/5 samt fre 4/5

Copekurser
Familjens Hus arrangerar nu i vår en ny omgång av föräldrautbildning, COPE. Se bilaga

Fritids år 2-6
Vi bif ett informationsbrev från fritids storbarnsavdelning.

Matematik år 6
vi bif ett brev från Jenny och Sara som gäller matematiken för år 6.

Föräldraråd
Ni är alla välkommen till vårterminens föräldraråd vilka går av stapeln dessa två kvällar:
Tor 15/2 kl 19.15
Tor 26/4 kl 19.15
Mötet sker i skolans personalrum.

 Vi önskar er alla  en trevlig helg!
Michelle, Martina & Kicki

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *